Terug in België…

Zoals sommigen onder jullie al weten zijn we terug in België… Genghis hebben we in Arusha, Tanzania kunnen verkopen aan een lokaal safaribedrijf dat auto’s verhuurt voor selfdrivers. We zijn met de koper overeengekomen dat we hem in de komende 3 jaar nog mogen gebruiken. Dat maakte het afscheid van ons huis op wielen minder definitief… Genghis heeft het trouwens schitterend gedaan. We hebben ondanks het zeer veel off road rijden nooit vastgezeten en we hebben buiten een paar platte banden (en batterijen) geen problemen gehad.

Nu genieten we ervan onze familie en vrienden terug te zien en we appreciëren dingen die we vroeger als vanzelfsprekend beschouwden. ‘Wauw, warm water om de afwas mee te doen’ ‘nog beter: een vaatwasmachine’, ‘snelle wegen zonder potholes of police stops’ ‘flush toilets everywhere en WC papier!!!’

Maar toch missen we Afrika. Eigenlijk waren die police stops niet zo vervelend, want meestal was het toch om ons een goeie reis te wensen. En met potholes had Genghis helemaal geen problemen, onze gehuurde smart heeft het al moeilijk met een riooldeksel. Bij het kamperen in de bush ontbrak alle luxe, maar wat is er beter dan wakker te worden en vanuit je tent te genieten van de zonsopgang over een Afrikaanse vlakte?

Van een ding zijn we alvast overtuigd. Het was een onvergetelijk jaar dat we voor geen geld van de wereld hadden willen missen.
De meest voorkomende vraag is ‘wat was nu het mooiste land of de mooiste bezienswaardigheid?’
Daar moeten we het antwoord schuldig op blijven… We hebben het voorbije jaar 35000 km afgelegd en 9 landen doorkruist. Elk land had zijn highlights en was speciaal om een andere reden. Niet in het minste de fantastische mensen die we overal ontmoet hebben. We gaan het allemaal heel hard missen!!!

20121213-130812.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s